Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Esitelty kuva Miten Parantaa Online tutkimustasi 1024x682 - Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Internetin ansiosta tieto on nyt ihmisten saavutettavissa. Sinun täytyy vain osata etsiä sitä. Google voi auttaa sinua löytämään tärkeitä tietoja nopeasti. Jos olet tekemässä online-tutkimusta, tarvitse paljon tietoa. Tiedon löytäminen ei ole ainoa tutkimusprosessin osa. Sinun on tiedettävä oikea tapa käyttää tietoja haluttujen tulosten löytämiseksi. Tässä on joitakin vinkkejä online-tutkimuksen parantamiseksi.

Ole skeptinen

Esitelty kuva Miten Parantaa Online tutkimustasi Ole skeptinen - Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Ole skeptinen, kun etsit tietoa. Ei ole epäilystäkään siitä, ettet löytäisi tietoa verkosta, mutta liika tieto voi joskus tehdä asioista monimutkaisia. Sinun on erotettava hyvä tieto huonosta tiedosta. Jotkut kirjoittajat eivät ole riittävän päteviä kirjoittamaan tietyistä aiheista. Joidenkin lähteiden uskottavuus on myös kyseenalainen. Joten kun keräät tietoja, varmista, että saat ne luotettavasta lähteestä. Muuten tutkimustuloksesi eivät ole tarkkoja.

Käytä akateemisia tietokantoja

Esitelty kuva Miten Parantaa Online tutkimustasi Kayta akateemisia tietokantoja - Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Varmistaaksesi, että saat hyvää ja hyödyllistä tietoa, sinun tulee tutkia akateemisia tietokantoja. Koulukirjastot tarjoavat paljon hyödyllisiä työkaluja, jotka auttavat sinua tutkimuksessa. Voit käyttää vertaisarvioituja artikkeleita eri akateemisista lehdistä, transkriptioita konferensseista ja muuta.

Tutki bibliografioita

Esitelty kuva Miten Parantaa Online tutkimustasi Tutki bibliografioita - Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Hyvän tutkimuksen tekemiseksi sinun on löydettävä mahdollisimman paljon tietoa tukemaan tutkimustyötäsi. Kun luet tutkimusaihettasi koskevaa päiväkirjaa, löydät luettelon lähdeluetteloista. On syytä lukea nämä bibliografiat ja seurata linkkejä saadaksesi lisätietoja tutkimusaiheestasi.

Käytä Wikipediaa

Esitelty kuva Miten Parantaa Online tutkimustasi Kayta Wikipediaa - Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Wikipedia on loistava online-tutkimuksen lähde. Se on avoin, ilmainen ja kuka tahansa voi muokata sitä. Wikipediasta löydät hyödyllistä ja aitoa tietoa eri aiheista. Se ehdottaa sivuja, joilla haluat ehkä käydä saadaksesi lisätietoja tutkimusaiheestasi. Se tarjoaa tarkkoja tietoja.

Käytä WorldCatia

Esitelty kuva Miten Parantaa Online tutkimustasi Kayta WorldCatia - Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Suorittaaksesi online-tutkimuksesi, sinun on opittava WorldCatista. Se on maailmaluettelo, joka sisältää miljardeja bibliografisia tietoja. Joten sinun on helppo täydentää viittauksiasi.

Sisällytä sekä ensisijaista että toissijaista tietoa

Esitelty kuva Miten Parantaa Online tutkimustasi Sisallyta seka ensisijaista etta toissijaista tietoa - Miten Parantaa Online-tutkimustasi

Sinun on käytettävä sekä ensisijaista että toissijaista tietoa tutkimuksessasi. Verkossa olevat akateemiset tietokannat, artikkelit ja lehdet antavat sinulle toissijaista tietoa. Ensisijaista tiedonkeruuta varten voit käyttää sosiaalista mediaa. Sieltä löydät viestejä ja twiittejä, jotka liittyvät aiheeseen, jota tutkit. Sieltä voit saada faktoja ja uutisia. Voit myös suorittaa online-kyselyjä saadaksesi perustietoa.

Älä ole yllättynyt nähdessäsi odottamattomia tuloksia. Sinulla ei pitäisi olla ennalta määrättyä käsitystä tutkimuksen tuloksista. Jos teet aitoa tutkimusta, tulos voi olla odottamaton. Sinun on omaksuttava tämä epävarmuus. Tutkijana keräät tietoa ja analysoit tuloksia. Hyväksy tulos ja tee johtopäätöksesi.

Jos noudatat näitä ohjeita, voit tehdä hyvää tutkimusta mistä tahansa aiheesta. Voit saada tarpeeksi tietoa analysoitavaksi ja tehdä hyvän tutkimuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *